Bemutatkozás

Bemutatkozás
Lovardánk elsősorban a lovas parasportot és a terápiás foglalkozásokat helyezi előtérbe. Célunk, hogy a fogyatékossággal élő és az egészséges embereket közelebb hozzuk egymáshoz a lovak és a lovaglás szeretete révén, ezzel is elősegítve a társadalomba való beilleszkedésüket.

A Patent Lovas Oktatási Központ, Balatonfüredtől 4 km-re, Veszprémtől 22 km-re Balatonszőlős határában, közel 5 hektáron valósult meg.

2012-ben költöztek lovaink erre a Balaton felvidék adta gyönyörű környezetbe. Önerőből kiépítettük a közműveket, az utat, létrehoztunk egy melegedőt és féltetővel ellátott karámokat.

Későbbiekben az MVH által kiírt „mikrovállalkozások létrehozása és fejlesztésére” LEADER Helyi Akciócsoportok közreműködésével, pályázati támogatással építettük meg a minőségi kivitelezésű istállót, a két lovas pálya alapjait, és a tüzivíztárolónkat.

Az istállóban iroda, öltöző, akadálymentesített wc, zuhanyzó, nyerges, csizmamosó, patamosó, abrakos helyiség és 5+1 boksz áll rendelkezésre.

A lovarda elsősorban a lovas parasportot és a terápiás foglalkozásokat helyezi előtérbe, de mellette foglalkozunk egészséges lovasok oktatásával, tereplovaglással, lovastúrázással, ló kiképzéssel, bértartással, lovas vizsgára felkészítéssel és szervezünk nyaranként integrált táborokat is.

Egyik célunk, hogy a fogyatékos és az egészséges embereket közelebb hozzuk egymáshoz a lovak és a lovaglás szeretete révén, ezzel is elősegítve a társadalomba való beilleszkedésüket. A másik, hogy családias, jó hangulatú közegben, színvonalas oktatást nyújtsunk, fogyatékos lovasaink számára életminőség javulást eredményezzünk.

További célunk, hogy speciális intézményekkel, alapítványokkal kapcsolatot építsünk ki, hogy rajtuk keresztül is hozzáférhető legyen szolgáltatásunk.
A környékbeli iskolák kihelyezett testnevelés óráinak is otthont adnánk a jövőben.

Az elmúlt nyolc évben integrált napközis és bentlakásos lovas táborokat szerveztünk.

Évente nyílt nap keretein belül, lehetőséget biztosítunk minden érdeklődőnek arra, hogy betekintést nyerjen a lovas iskola munkájába.

Nyílt nap

A nyílt napon a lovarda minden érdeklődő előtt nyitott, bárki látogatást tehet.

A lovas központ dolgozói egész nap készséggel válaszolnak az érdeklődők kérdéseire, valamint ez az alkalom jó lehetőséget jelent a lovarda kínálta szolgáltatások megismerésére.
Ezáltal az idelátogató bepillantást nyerhet mindennapjainkba, megismerhet minket, lovainkat és szakmai munkánkat.

Lovasbemutatót tartunk, majd vendégeink kipróbálhatják milyen is lóháton. A speciális foglalkozási módszernek köszönhetően, fogyatékos vendégeink is olyan aktív sportolásra, illetve kikapcsolódásra tehetnek szert, amilyenre eddig nem volt lehetőségük.